Nieuws

Kabinet Verlengt Huidige Gedoogsituatie Rijbewijs B voor Zwaardere Zero-Emissie Bedrijfsvoertuigen

Friesland Lease informeert haar klanten over het recente besluit van het kabinet om de huidige gedoogsituatie voor het gebruik van zwaardere zero-emissie bedrijfsvoertuigen met een rijbewijs B te verlengen. Dit besluit ondersteunt de transitie naar duurzame mobiliteit en biedt ondernemers meer flexibiliteit bij het inzetten van emissieloze voertuigen.

Autonieuws
21 juni 2024

Wat Houdt de Gedoogsituatie In?

In Nederland mogen bestuurders met een rijbewijs B sinds 2021 voertuigen besturen die zwaarder zijn dan 3.500 kilogram, mits deze voertuigen volledig emissieloos zijn. Dit betekent dat elektrische en waterstof aangedreven bedrijfsvoertuigen van meer dan 3.500 kilogram legaal mogen worden bestuurd door houders van een standaard rijbewijs B. Het kabinet heeft nu besloten deze gedoogsituatie te verlengen, wat betekent dat deze regeling voorlopig blijft gelden.

Voordelen voor Bedrijven

Deze verlenging biedt aanzienlijke voordelen voor bedrijven die hun wagenpark willen verduurzamen. De mogelijkheid om zwaardere emissieloze voertuigen in te zetten zonder dat chauffeurs een speciaal rijbewijs nodig hebben, maakt de overstap naar duurzame voertuigen toegankelijker en kostenefficiënter. Dit ondersteunt bedrijven bij het verlagen van hun CO2-uitstoot en draagt bij aan een schonere leefomgeving.

Ondersteuning door Friesland Lease

Friesland Lease verwelkomt deze verlenging en staat klaar om bedrijven te helpen bij de transitie naar emissieloze bedrijfsvoertuigen. Wij bieden een breed scala aan zwaardere zero-emissie voertuigen die onder deze regeling vallen. Onze experts staan klaar om u te adviseren over de beste oplossingen voor uw specifieke behoeften en om u te begeleiden bij de implementatie van duurzame mobiliteitsoplossingen.

Meer Informatie

Voor meer informatie over de verlenging van de gedoogsituatie en hoe Friesland Lease u kan ondersteunen bij de overstap naar zwaardere zero-emissie bedrijfsvoertuigen, neem contact op met onze Mobiliteitsexperts of kijk verder op onze website. Samen zetten we stappen naar een duurzamere toekomst.